שתן כהה עם ריח חזק . מה עושים ?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

19/05/2013 | 13:18 | מאת: דרור

שלום אני בן 57 בריא . למעט כריתת טחול לפני עשרים שנה מתאונת דרכים. אינני נוטל כלל תרופות . ואינני חש בכאב כלשהו. לפני חודש השתן אצלי הפך לצהוב כהה בכל שעות היממה . עם ריח חזק. ניסיתי לשתות הרבה יותר - לא שינה דבר.(אני שותה כ 1.5 -2 ליטר ביום. שתי בדיקות שתן כלליות רגילות שנעשו . היו תקינות. גם בדיקת דם היתה תקינה למעט תוצאת ESR=22 מה אתה ממליץ ? איזה בדיקה לעשות ? כדי לדעת הסיבה לשינוי בשתן ? איזה סוג ? איזה כיוון? אני מודה לך

אולי התחלת לקחת תוסף תזונה כלשהו? תבלין חדש? אוכל חדש? איני יודע לנחש ועליך לחזור לרופא המשפחה ולתחקר יחד איתו את האפשרויות- אולי לעשות בדיקה ביוכימית יותר נרחבת של השתן ולא רק שתן לכללית. אולי US לדרכי השתן כולל שלפוחית השתן והערמונית לבדוק אם לא חל בהן שינוי. שקיעת דם 22 זה תקין.

19/05/2013 | 18:12 | מאת: דרור

בבדיקת הדם האחרונה ויטמין D היה 16 ואנילוקח 5 טיפות של 400 יחבל ליום. עשיתי הפסקה עם זה ולא חל שינוי. אינני לוקח דבר . ולא חל שינוי בתזונה שלי. האם יש איבר פנימי שמתחיל להתקלקל ושולח איתותים באמצעות השתן ?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה