משטח דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

19/05/2013 | 11:15 | מאת: אילי

שלום רב, בני הופנה לביצוע בדיקת משטח דם ע"י המטולוג. רופאת המשפחה טוענת שזה חלק אינטגרלי מספירת הדם COMPLETE BLOOD COUNT שבוצעה לנו: WBC 14.3 K/ul RBC 5.41 M/ul HB 14.7 g/dl HCT 39.9 % MCH 27.2 pg MCHC 36.7 g/dl RDW 13.1 % MCV 73.8 fL NEUT% 26.0 % LYM% 52.8 % MONO% 5.5 % 2EOS % 14.7 % BASO % 1.0 % NEUT.abs 3.7 K/ul LYMP.abs 7.6 K/ul MONO.abs 0.8 K/ul EOS.abs 2.1 K/ul BASO abs 0.1 K/ul PLT 337 K/ul MPV 10.0 fL משיטוט באינטרנט אני חוששת שמדובר בבדיקה נפרדת שלא בוצעה לנו. האם אכן אני צודקת והתוצאות אינן כוללות משטח דם ויש לבצע בדיקה נוספת? אם כן - האם יש לבדיקה שם נוסף כדי שאוכל לבקש הפניה רלבנטית מהרופאה? תודה רבה!

אם היא הגיעה להמטולוג, משמע יש משהו לא שיגרתי, אותו לא ציינת כלל. ייתכן וההמטולוג ביקש שאנשי המעבדה יסתכלו על משטח דם דרך מיקרוסקופ, ולא יסתפקו בבדיקה האוטומטית. איני יכול לדעת משאלתך למה נעשה, מה נעשה, מה בדיוק התבקש- את זה אולי ההמטולוג יוכל לומר.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה