בדיקות מעבדה - שתן

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

02/05/2013 | 22:42 | מאת: ויקי

שלום רב, אני בת 23 ולא ידוע לי על כל מחלה שהיא.. פניתי לרופא בשל דימום שהופיע לי לאחר מתן שתן בניגוב וצריבה בסוף מתן השתן אני כמה ימים לפני מחזור ונוטלת גלולות (לא אמורה עדיין להיות במחזור ) הרופא שלח אותי לבצע בדיקות שתן במעבדה ואלו הן התוצאות: Glucose Normal mg/dL Ketones NEG mg/dL Protein 70 mg/dL Blood >1.0 LARGE mg/dL Leukocytes 500 LARGE Leu/uL Nitrite NEG pH 5.5 Urobilinogen Normal mg/dL Bilirubin NEG mg/dL השתן הוגדר עכור. ותרבית שתן עדיין בתהליך.. האם יש לי סיבה לדאגה או שהחלבונים והדם עלולים להופיע בשתן בעקבות הקרבה למחזור? (בעוד 5 ימים) כמו כן בזמן הצבא היה חשד למחלת כליות כלשהי בשל חלבון בשתן(מספר בדיקות בהם היה 10 ולא 70...) אך זה נשלל לאחר בדיקת איסוף שתן (24 שעות)שהייתה תקינה

דלקת בשתן יכולה לתת את כל מה שתיארת גם מחלת כליות יכולה איני חושב שימים לפני מחזור מסבירים הממצא, אלא אם יש לך דימומים לא סדירים אבחנה נעשית על ידי הסטוריה רפואית+ תלונות עכשיוויות+ ממצאים בבדיקה גופנית+ ממצאים בבדיקות מעבדה. צריך את כל המכלול. במקרה שלך צריך לדעת גם מה עם תרבית שתן ומה עם תפקודי כליות.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה