מדרשת בן גוריון

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

26/09/2010 | 19:29 | מאת: ray

בבדיקות הדם נמצא כי בבדיקת סמני סרטן האלפא פיטופרוטאין 22 ונאמר לי שזה מעל הנורמה. - מהו הטווח הנורמה והאם זה אומר שיש לי התחלה של סרטן בגוף ?

26/09/2010 | 19:35 | מאת: רחל

התכוונתי לומר גם שבעבר התגלה כי יש לי כבד שומני והGPT ה מאד גבוה ועברתי טיפול שנה שלמה נטורופטי והתצאות של בדיקת תפקוד כבד השתפרו מאד. כיום הGPT 35 ובעבר זה היה 65 לפי הטיפול כמובן. כיום הכולסטרול עדיין גבוה אך השומנים בדם ירדו ל-150. כולסטרול רע גבוה 179 והכולסטרול הטוב נמוך 36. אני ממשיכה לאכול בריא ומאוזן. מסרבת לעת עתה לקחת ססטינים כי אני עדיין מאמינה שאפשר להבריא את הכבד. ירדתי 13 קילו במהלך שנה לאט לאט ואני מרגישה מצויין. מה שמדאיג אותי זה התוצאות של סמני סרטן. מה זה אומר תוצאה של האלפא פיטופרוטאין שיצא בבדיקה 22. מה הטווח הנורמלי? תודה

26/09/2010 | 20:24 | מאת: ד"ר שי מזור

כבד שומני יכול להתפתח למחלת כבד כרונית שיכולה להתפתח לשחמת הכבד ואף לסרטן כבד עלייה באלפא פטו פרוטאין יכולה להצביע על גידול בכבד LDL 179 זה גבוה למדי מה שצריך לבצע עכשיו (מבחינת רפואה קונבנציונלית-ואני רופא קונבנציונלי) מה שצריך לבצע עכשיו זה בירור במרפאת כבד כדי לשלול סרטן בכבד ואני יודע שהתשובה לא מספקת אותך

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה