תוצאות חלקיות בדיקות דם ילד בן 3

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/01/2010 | 13:36 | מאת: מודאגת

קבלתי תוצאות חלקיות של בדיקות דם של בני (בן 3) ואני רוצה להבין מה משמעותן. יש כמה ערכים שמדאיגים אותי. HB 11.5 HCT 34.7 MCV 67.6 MCH 22.3 PLT 455 האם לרוץ לרופאת שלנו עוד היום או אפשר לחכות עד יום חמישי? די ברור לי מהתוצאות שהוא אנמי, אבל בעיקר ה- PLT מדאיג אותי. תודה.

28/01/2010 | 14:03 | מאת: ד"ר יעל הס

ככל הנראה מדובר בחסר ברזל משמעותי, אבל צריך גם לשלול שלא מדובר בטלסמיה (מה ערך ה RBC בספירת דם?). PLT גבוה יכול להיות גם הוא תגובה לחסר ברזל.

28/01/2010 | 15:42 | מאת: מודאגת

RBC = 5.2. אבל לטלסמיה צריכים להיות שני הצדדים נשאים, נכון? ויש עדות כמו אשכנזים שלא יכולים להיות נשאים או חולים? כי אם כך לא נראה לי שיש מצב (צד אחד שלנו מרוקאי והצד השני אשכנזי ועשיתי בדיקות גנטיות בהריון. אני לא נשאית). מכל מקום, הלכנו לרופאה והיא נתנה לו טיפול בברזל. מקווה שיעזור לו.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה