רמה חריגה של אאוזינופילים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

26/01/2010 | 17:06 | מאת: דור

שלום רב אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר. לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות. שאלתי היא האם יש קשר בין 2 הממצאים החריגים? והאם הרמה חריגה של אאוזינופילים היא הגורם לשילשולים? ואם רמה זאת מצביעה על טפילים או תולעים שלא נראו בבדיקות הצואה (יש לציין כי נלקחה תרבית ערב לפני מסירתה למעבדה)?ואם כן איזה בדיקות נוספות תמליצו לי לעשות. תודה מראש

28/01/2010 | 01:18 | מאת: אפרת

מה שקובע הוא רמת האאוזינופילים המוחלטת ולא כמה אחוזים מהווים האאוזינופילים מכלל הספירה הלבנה. אם ספירת הדם הלבנה WBC בטווח התקין גם אם יש חריגה ברמת האאוזינופילים המוחלטת היא לא גדולה. רמת האאוזינופילים יכולה להיות קשורה לשלשולים עקב נוכחות טפילים במעי ובמיוחד לאחר טיול במדינות כמו הודו. יכול להיות גם קשר לטחול.

28/01/2010 | 14:39 | מאת: ד"ר יעל הס

אאוזינופילים גבוהים יחד עם סיפור של שלשול ושהיה במזרח מחשיד לזיהום בטפילי מעיים - אולי אמבות ולכן כדאי לעשות בדיקות חוזרות לטפילים (קשה מאד לאתר טפילים בבדיקה בודדת או אפילו ב-3).

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה