מה זה ... ?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

27/01/2010 | 16:27 | מאת: אריג

קראתי בהסבר בדיקות הדם שבאתר שערך גבוה של ESR מעל 50 מילימטר בשעה. עשוי ללמד על תהליך דלקתי או ממאירות. מאוד לא ספציפי. אבל אצלי היה כתוב מעל 100 . וגם WBC=29.90 / NEUT.abs= 26.5 / NEUT=98.60 / CRP=55.34 / ALPH-1 ANTITRYPSIN=255 מה זה אומר ? עשיתי את הבדיקות האלה הגלל כאבים ונפיחות בכף הרגל . בת 26

28/01/2010 | 00:50 | מאת: אפרת

הספירה הגבוהה של תאי הדם הלבנים וגם שקיעת הדם המוחשת ורמת CRP המוגברת מעלים חשד לתהליך זיהומי. אין הסבר בסיפור שלך למה בדקו ANTITRYPSIN שהיא לא בדיקה שגרתית.

29/01/2010 | 09:31 | מאת: ד"ר יעל הס

דלקת חריפה יכולה לגרום לשקיעת דם מקסימלית, גם העובדה שיש תאי דם לבנים בכמות כה גדולה מרמזת על דלקת. בכל מקרה זה דורש המשך בירור של רופא מטפל.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה