CRP גבוה לילד בן שנתיים וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/01/2010 | 15:34 | מאת: מירב

בני סובל מחום ממושך (יותר משלושה שבועות). הבתחלה היה עם חום נמוך (38 מעלות) רק בערבים, במשך היום היה בגן ותפקד כרגיל. אחרי כשבועיים כאלו החום התחיל לעלות. במשטח גרון נמצא סטרפטוקוק ומאז מטופל במוקסיויט. מזה כשבוע עם חום 40 מעלות לאורך כל היום. כמובן שהור חלש, אינו אוכל ובכיין. בירור החום היה תקין מלבד CRPשל 2.25. מה דעתכם? האם יש לדאוג שמא זה גידול כל שהוא? המון תודה אמא דואגת

28/01/2010 | 14:05 | מאת: ד"ר יעל הס

CRP הינו סמן לדלקת. חום גבוה ושאר הממצאים גם הם מרמזים על דלקת. אם על מוקסיויט עדיין יש חום יש מקום להעמיק את הבירור אבל זה עדיין בכיוון של דלקת איפשהו.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה