110-75

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/01/2010 | 09:30 | מאת: גיא

לד"ר נצר חירם שלום, בפרק בדיקות דם באתר זה (כתוב בו שהפרק נכתב על ידיך), מוצג "הטווח התקין" של גלוקוז בצום בערכים 110-75מ"ג לדציליטר. האם לא נפלה טעות בערכים הללו? איך הם מתיישבים עם דף הבדיקות של קו"ח בו כתוב שהטווח התקין הוא 100-75. תודה מראש על תשובתך ושבת שלום. גיא

24/01/2010 | 16:18 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, אכן, הטווחים אינם תואמים. הסיבה לכך היא שהערכים מחמירים עם הזמן. כיום הערכים המקובלים הם: בצום: מתחת ל-100 נחשב תקין. מעל 126 (2 מדידות) נחשב סוכרת. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה