תוצאת בדיקה דם WBC

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

23/01/2010 | 10:10 | מאת: עקיבא

שלום רב אני בן 52, נוטל קבוע קומדין. לפני שבועיים עשתי בדקת דם וצאה לי בין התר בדקת WBC בתוך הנורמה (4.7), לפנ יומיים חזרתי על דיקות דם, עקב תוצאת תפקודי כבד גבוהים, והפעם יצאה לי WBC נמוך מנורמה (3.7). רצתי ללקבל מידע על הבדקה ומה מסמנם התוצאות תודה

24/01/2010 | 17:53 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, WBC מלמד על כמות סך התאים הלבנים בדם. הערכים אינם קבועים ומשתנים בהתאם לגורמים שונים- זיהום וכולי. אין סיבה לדאגה וניתן לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות כדי לודא שאין ירידה נוספת. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה