תוצאות ב.דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

18/01/2010 | 21:01 | מאת: תמארי

שלום.אני בת 35, עשיתי ב.דם לאחר תלונה על דלקת גרון שלא חולפת גם לאחר כמה טיפולים אנטיביוטים בתקופה של יותר מחודש.אני גם לוקחת גלולות ולכן ביקשתי גם לבדוק תיפקודי כבר וכליות.יצאו הערכים הנ"ל מסומנים באדום: MCHC 31.1 ו- AST?GOT 11 מה זה אומר? האם אני צריכה לדאוג? האם זה אומר משהו ביחס לדלקת בגרון שלא חולפת?

22/01/2010 | 09:05 | מאת: ד"ר יעל הס

ראשית, אין משמעות ל GOT נמוך מהנורמה. הבעיה היא כשהחריגה כלפי מעלה. MCHC הינו מדד בספירת דם שהוא די חסר משמעות ובכל מקרה החריגה אינה משמעותית. בכל מקרה אין קשר בין בדיקות אלה לתלונותיך. כדאי אולי להתייעץ עם רופא אף אוזן וגרון.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה