בדיקות חריגות - ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

18/01/2010 | 20:38 | מאת: ליאת

שלום רב, בני, בן 3.5, ביצע לפני כחודשיים בדיקות דם לצליאק - התוצאות היו חריגות. ע"פ הנחיית גסטרו', חזרנו היום על הבדיקות, וביצענו בדיקות נוספות. תשובות לגבי הצליאק עוד אין, אבל בדיקת הכולסטרול מאוד גבוהה - 247!! (ה-LDL הוא 162). בנוסף התקבלו התוצאות הבאות- ALT(GPT) 65.10 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)* AST(GOT) 81.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*Hemolitic האם הכולסטרול הגבוה קשור לחשד לצליאק? מה עושים עם זה בגיל צעיר כ"כ? אני מבינה ששתי התוצאות האחרונות מעידות על בעיה בתפקודי כבד - מה עושים הלאה? האם קשור לצליאק? ושאלה אחרונה - מה פירוש ההערה Hemolitic? לציין ש-Hemolitic Index היה חיובי (סומן כ- ++) תודה רבה!!

22/01/2010 | 08:54 | מאת: ד"ר יעל הס

כשאומרים שבדיקה המוליטית זה אומר שהדם התפרק במבחנה מסיבה כלשהי (זמן ממושך עד שהדם הגיע למעבדה, קושי בלקיחת הדם ועוד). לגבי כולסטול גבוה - צריך להמשיך בירור - לבדוק האם אנשים נוספים במשפחה סובלים מכולסטרול גבוה. לא נראה לי שזה קשור לצליאק.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה