בדיקת איסוף שתן 24 שעות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

17/01/2010 | 10:40 | מאת: נ

שלום. לפני מס' ימים עשיתי בדיקת איסוף שתן 24 שעות. קיבלתי מיכל של 4 ליטר והוא התמלא לגמרי (פעם אחת לא עשיתי במיכל כי פחדתי, בצדק, שלא יהיה מספיק מקום). התוצאה שהתקלה בבדיקה היא: Urine Volume 4000. רציתי לדעת קודם כל מה אומרת התוצאה? ודבר שני - האם זה נורמלי שיהיה לי 4 ליטר שתן ב-24 שעות?? לפני כמה שנים כבר התחלתי להתלונן על תכיפות מרובה לשתן ואפילו שלפוחית רגיזה אבל הרופאים התעלמו מזה. אני בת 20. תודה רבה

17/01/2010 | 15:02 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, לא ציינת מה הסיבה בגינה נתבקשת לאסוף שתן ל-24ש. על כל פנים, עם עובדות אי אפשר להתווכח- התמלא כלי בנפח של 4ליטר. כמות השתן תלויה בכמות הנוזלים שאנו צורכים (בהנחה שתפקוד הכליות שמור). נראה שמדובר בשתיה מרובה ויש לבחון רמות מלחים בגוף, צפיפות השתן ובדיקות נוספות. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה