פיענוח בדיקות דם הורמונליות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

14/01/2010 | 23:33 | מאת: לירן

אני משתמשת בגלולות פמינט מזה כ-3 שנים לאחר לידת ביתי. בחצי שנה האחרונה קרה כבר פעמיים שלמרות הגלולות לא קיבלתי מחזור , פניתי לגניקולוג שלי והוא נתן לי לבצע בדיקות דם הורמונליות, לאחר שהוא ראה את תוצאות הבדיקות הוא הפנה אותי לאנדוקרמינולוג. אבקש לדעת מה הבעיה בתוצאות של הבדיקות ומדוע הוא הפנה אותי ? האם יש מקום לדאגה? לתשובתך אודה מצ"ב תוצאות הבדיקות- nmol/L <0.9 TESTOSTERONE- TOTAL nmol/L 173.0 SHBG 0.3 FREE ANDROGEN INDEX - pmol/L <60 ESTRADIOL (E-2) mIU/L 2.81 TSH - IU/L 2.30 LH - IU/L 2.80 FSH mIU/L 89.4 PROLACTIN - nmol/L 1.4 PROGESTERONE µmol/L 3.50 DHEA SULPHATE µIU/ml 12.00 INSULIN nmol/L 556 CORTISOL-BLOOD

16/01/2010 | 00:31 | מאת: ד"ר יעל הס

ממש נחמד שרופאים נותנים הפניה בלי להסביר. אין לי פה ערכי נורמה כך שקשה לי לדעת מה חורג אבל לא נראה לי שיש פה חריגות משמעותיות במשהו.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה