בדיקות דם - מונוציטים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

14/01/2010 | 16:28 | מאת: אבי

שלום ד"ר עברתי ב.ד מקיפות ונמצא בדיקה אחת חריגה: אחוז מונוציטים והיא 9.7% . הטווח שרשום הוא: 2%-9% . בדיקת מונוציטים היא:0.69 שאלתי מה המשמעות בתוצאה החריגה של %מונוציטים. ואילו בדיקות נוספות צריכים לעבור בעקבות זאת אם בכלל? מה דרך הטיפול? חוץ מרופא משפחה איזה מקצוע של רופא מטפל בתחום? תודה מראש

14/01/2010 | 17:58 | מאת: אבי

שלום ד"ר רציתי לציין שלאחרונה מזה כשבועיים יש לי הרגשת בחילה לעיתים קרובות.האם זה קשור לתופעות עקב הממצא שציינתי. תודה מראש

16/01/2010 | 00:25 | מאת: ד"ר יעל הס

לא כל ערך חריג דורש טיפול. זה יכול לרמז על מחלה ויראלית, אבל החריגה מהנורמה לא גבוהה מאד ולכן זה דורש מעקב בלבד (לחזור על ספירת דם נגיד בעוד מספר חודשים).

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה