רמות גבוהות של ALT , AST

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

13/01/2010 | 16:21 | מאת: שרה

שלום רב בבדיקת דם שיגרתית שעשיתי התקבלו שתי תוצאות חריגות של ALT:67 AST:46.7 אני אישה בת 57 מקבלת אלטרוקסין לאיזון בלוטת התריס וכן אקטונל וקלציום למחלת האוסטיאופורוזיס. בדיקת הדם נעשת לצורך מעקב שנתי. בסך הכל אני חשה בטוב וכן עושה ספורט ושומרת על תזונה בריאה. אני מבקשת לדעת: על מה יכולות להעיד החריגות, וכן מה המלצתכם להמשך בירור,טיפול וכו.... תודה שרה

16/01/2010 | 00:03 | מאת: ד"ר יעל הס

אם את סובלת מהשנמת יתר זה יכול לרמז על כבד שומני. בתור התחלה הייתי ממליצה לחזור על הבדיקה עוד שבועיים. אם עדיין הערכים גבוהים יש מקום לבצע אולטרסאונד בטן ואולי גם בדיקות נוספות.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה