MCH MCHC HB גבוהים- מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

30/12/2009 | 19:50 | מאת: me

שלום, היום קיבלתי תוצאות של בדיקות דם שלי ואני מודאגת משלוש תוצאות חריגות במיוחד HB-17.5 MCH-37.5 MCHC-43.7 אניבחורה בריאה בדרך כלל בעבר טופלתי בחוסר בברזל, בי 12 וחומצה פולית שהפעם יצאו תקינות. אני בת 31. עלי לציין שאני ממש לא שקטה ומנסה למצוא הסבר מה ערכים אלו אומרים ואני מוצאת רק על ערכים נמוכים... אז מה זה ההפך מאנמיה???? אנא אשמח לתשובה מהירה בכדי להרגע תודה

02/01/2010 | 00:31 | מאת: ד"ר יעל הס

האם חזרו על הבדיקה? ערך 17 של המוגלובין אינו נפוץ בנשים, אלא אם את מעשנת כבדה או סובלת ממחלת ריאות. לפני שאני הייתי נלחצת אני ממליצה לחזור על הבדיקה. אם שוב יצא גבוה - צריך לראות מה רמת ה RBC (מספר כדוריות דם) וכן לבקש אולי משטח ישיר כדי לראות בדיוק מה יש בספירה.

03/01/2010 | 11:46 | מאת: me

עדיין לא חזרתי על הבדיקה היום קיבלתי הפניה נוספת בעוד שבוע תוצאות חדשות... אינני מעשנת באופן סדיר סגריה פה ושם פעם בכמה שבועות.... תודה בנתיים אעדכן עם התוצאות החדשות.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה