תוצאות בדיקת מונו

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

30/12/2009 | 23:19 | מאת: אברהם

שלום רב, במהלך השנה האחרונה חוויתי שלשה גלים (באורך מס' שבועות) של כאבי ראש, עייפות וחוסר ריכוז, מלווים בחום קל לפרקים. ביצעתי בדיקות מונו, ובשלושת הבדיקות היו התוצאות בערך- ebv igm-10 ebv igg-315 ebv ebna-43 אני מבין שבכל הבדיקות התברר שאין לי מונו נכון ליום ביצוע הבדיקה אך היה לי בעבר. שאלתי היא- נאמר לי שכמות הנוגדנים הגבוהה אומרת שהיה לי מונו לפני זמן קצר (פחות משנה), ולמרות זאת גם בבדיקה שביצעתי כ-9 חודשים אחרי הבדיקה הראשונה נשאר מס' נוגדנים גבוה (והוא אפילו עלה קצת). מהי משמעותם של הנוגדנים האלו? לפני כמה זמן היה לי מונו? האם ייתכן שהוא עדיין הגורם לתחושותיי או שצריך לחפש גורם אחר? תודה רבה. נ.ב. האם יש לך רעיון לגורם אפשרי אחר? (את בלוטת התריס בדקתי והיא בסדר)

31/12/2009 | 09:45 | מאת: ד"ר שי מזור

הבדיקה אומרת שחלית בעבר מנגיף EBV אבל שתחושותיך כיום לא קשורות לנגיף יש כל מיני אפשרויות כולל עומס/לחץ/עייפות/מתחים אבל לא חושב שניתן בפורום לפתור את הבעיות אלא מול הרופא המטפל בעזרת שיחה אישית וחיפוש הסיבות לעייפות

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה