בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

26/12/2009 | 12:06 | מאת: מיכץ כץ..

שלום, הופניתי לבדיקות דם מפאת אנמיה. להלן התוצאות, מה המשעות וכיצד עלי לטפל? תודה מראש... Fe - Iron - 46 Transferrin-393 Ferritin-10 Hemoglobin-10.9 MCH-Mean Cell Hemoglobin-25.7 RDW-Red Cell Distri.Width-16.4

28/12/2009 | 17:33 | מאת: ד"ר יעל הס

אכן הבדיקה מרמזת על חסר בברזל. עכשיו צריך קודם כל לברר למה יש לך חסר - לא ציינת גיל ומחלות רקע. האם את מקבלת מחזור ויש הרבה דימום? האם את צמחונית? ממעטת לאכול בשר ומזונות אחרים עשירים בברזל? האם יש צרבות? דמם ממערכת העיכול, שינוי ביציאות? ירידה במשקל? כל אלה צריכים להיות מבוררים ע"י רופא המשפחה ולאחר השלמת הבירור והטיפול בבעיות אם נמצאו - תקבלי תוספת של ברזל.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה