POTASSIUM + GOT + GPT גבוהים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/12/2009 | 14:57 | מאת: אהוד

00545שלום, בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה גילו ערכים גבוהים בשלוש הבדיקות: POTASSIUM = 6.2 GOT = 41 GPT = 54 ברצוני לציין שאני חולה סוכרת ומטופל באינסולין, הבדיקות האחרות תקינות ולאורך השנים הבדיקות הללו היו תקינות (POTASSIUM מעט גבוהה אבל בנורמה). רציתי לדעת מה משמעות התוצאות הללו. תודה

25/12/2009 | 22:48 | מאת: ד"ר יעל הס

אשלגן גבוה יכול לרמז על יציאה מאיזון של סכרת. יש מקום להעלות טיפה את האינסולין ולעקוב אחרי רמות אשלגן. הפרעה בתפקודי כבד יכולה להיות בגלל תרופות שונות או בגלל כבד שומני. אילו עוד תרופות אתה מקבל?

26/12/2009 | 11:59 | מאת: אהוד

תודה על התגובה. אני לא נוטל תרופות נוספות. מידי פעם תוספים של Q10 ו OMEGA3 (התחלתי בחודש האחרון). A1C שלי 6.7 רציתי לציין שבנוסף BILIRUBIN גבוהה באופן קבוע אך הבנתי שאין לזה חשיבות. תודה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה