בדיקות דם לאבחון לופוס

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/12/2009 | 21:06 | מאת: שרה

שלום איני בטוחה אם זה הפורום המתאים ואשמח אם תכוונו אותי לפורום המתאים במידה ולא. אימי אובחנה כסובלת מלופוס ורופאה המליץ גם לנו, ילדיה, לבדוק האם גם לנו יש. הרופאה שלי הסכימה לתת לי רק בדיקת קרדיוליפין (אני חושבת שזה השם) שיצאה תקינה.האם די בזה כדי לשלול לופוס או האם עלי להתעקש על בדיקות נוספות? בתודה, שרה.

27/12/2009 | 10:55 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, קיימות מספר בדיקות דם הקשורות להמצאות לופוס, אך בדיקות חיוביות אינן מצביעות בהכרח על לופוס. כמו כן, אין משמעות לאבחון הסיכון למחלה, כיון שאין טיפול מונע. אם חלילה יופיעו סימני המחלה, הערנות שלך ושל הרופא המטפל יסייעו באבחון מהיר ותחילת טיפול בהתאם. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה