תופעה מוזרה לגבי תשובה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/12/2009 | 16:38 | מאת: דורית

ביתי בגיל 25 זו הפעם השנייה במהלך 6 שנים שבבדיקת נחושת נמצא - לפני 5 שנים הייתה התוצאה- 190 ועכשיו 208 לדברי הרופא יש לה בלוטות לימפה קצת מנופחות, סובלת כבר הרבה שנים מכאבי גרון הולכים ונשנים שלא נמצא חיידק בגרון (כבר ממש התרגה לחיות כך) משום מה בגלל שלפני 5 שנים בבדיקת בנחושת גילו גבוהה ביקשה היא בעצמה מהרופאה לעשות לה שוב. אני ממש מואגת מצד אחד נאמר לנו שאין זו המחלה שמוכרת בה תופעה זו מצד שני יש לה סימפטומים ותשובת מעבדה זו ואין הרופא יודע .... האם יש לכם השערה מה הבעייה? האם יש רופא או תחום הבודקים לעומק תופעה זו? כגון- סוג רופא או אחר... כדי שנוכל להפנות את שאלותנו? בבקשה עזרתכם בדכיפות!!!

24/12/2009 | 09:42 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, המחלה המדוברת נקראת מחלת וילסון. בה יש אגירה של נחושת וכתוצאה פגיעה בכבד ובאיברים שונים. איני מכיר קשר בין מחלה זו לבין כאבי גרון. הנחתי היא שהרופא בדק לנוכחות המחלה (בדיקת דם לנוכחות אנזים מסוים). אמליץ לכם לפנות לרופא אף אוזן גרון כדי לבדוק את הגרון ולרופא המשפחה כדי לוודא שאכן נשללה האפשרות למחלת וילסון. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה