המשך לשאלה בקשר לבדיקת שתן לא תקינה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

23/12/2009 | 09:06 | מאת: יוסי

שלום בהמשך לשאלה הקודמת שלי ( נראה לי שפספסת את שאלת ההמשך ) ביצעתי בדיקת דם ושתן לפני מספר ימים וערך ה-Erythrocytes היה 10 במקום 25 (שאר התוצאות היו תקינות ) רשמת לח בתשובה שזה יכול להגרם מחוסר מים ושזה יכול להיות גם מדלקת אבל צריך להשלים גם תרבית שתן כדי לדעת זאת . מה ההגדרה של תרבית שתן האם זה Erythrocytes (U)/Field התוצאה שהתקבלה היא 2 . כאשר תוצאת ה-Urine Remarks הועבר לבדיקה מיקרוסקופית .מה זה אומר ומה עלי לעשות ? היכן יכולה להיות דלקת ? ומה עושים ? תודה

23/12/2009 | 09:52 | מאת: ד"ר שי מזור

ידידי ניגשים לרופא המשפחה ומקבלים הפנייה לשתן לכללית ותרבית בתשובת שתן לתרבית כתוב או "אין צמיחה" (ואז אין דלקת) או "יש צמיחה" ואז מפורט באיזה חידק מדובר ואפילו מפורט לאיזה אנטיביוטיקות הוא רגיש,,, למה הסיבוך,,,לא חבל? תרגיש טוב

23/12/2009 | 10:27 | מאת: יוסי

.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה