חוסר ברזל-המוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

21/12/2009 | 19:15 | מאת: gogy

שלום באגוסט בבדיקות שגרתיות נמצא המוגלובין 12.6 ברזל 41 ופריטין 21,לכל הדעות ערכים נמוכים,עשיתי את כל הבדיקות האפשריות למציאת הסיבה,בדם נוגדני ציליאק,קולונסקופיה וגסטרוסקופיה,ct בטן,נלקחו ביופסיות מהקיבה והתריסריון,כל הבדיקות נמצאו תקינות לחלוטין,היום עשיתי בדיקות לאחר 3 חודשים שלקחתי כדורי ברזל,ההמוגלובין עלה ל-13.5 אבל הברזל 43 והפריטין 22 ,אני בן 63,חולה סכרת 18 שנה,נוטל תרופות לסכרת ג'נוביה,אמריל וגלוקופג',נוטל כדור לכולסטרול קרסטור,נוטל כדורים ללחץ דם,הסוכר די מאוזן 6.9 לחץ דם מאוזן והשומנים בדם בסדר גמור,האם יש לך איזה רעיון לבעיית חוסר הברזל שגורם גם להמוגלובין נמוך יחסית,לפני 3 שנים הברזל היה 103 תודה

22/12/2009 | 13:28 | מאת: ד"ר יעל הס

במצבים כרוניים כמו סכרת הגוף עובד בעוצמה מוגברת על מנת לנסות ולהתגבר על המחלה ולכן יש ניצול יתר של מאגרים, בין השאר של ברזל, ולכן ייתכן שזו גם סיבה לירידה או לפחות עליה לא גדולה במאגרי הברזל. במידה שקולונו וגסטרו תקינים ואולי גם התייעצת עם רופא המטולוג - אז אפשר להיות רגוע, לקחת ברזל על בסיס קבוע ולדאוג שהסכרת תהיה מאוזנת.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה