תפקודי כבד - ערכים לא תקינים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/12/2009 | 10:18 | מאת: אילנית

ד"ר שלום, לפני 10 שנים חזרתי מטיול בדרום אמריקה ובבדיקות דם מקיפות התגלה שיש לי ערך גבוה מאד של GGT. לפני כן לא נבדק ולכן אין לי ערך להשוואה. לפני הטיול חוסנתי נגד: צהבת, טטנוס, וכל הנדרש. לאחר שנתגלתה הבעיה הגעתי לרופא מומחה ששלח אותי לבצע קרוב ל 10 בדיקות כולל: צליאק, בדיקת גלגל העין, בדיקות מקיפות של הכבד לשלילת צהבת ואפילו ביופסת כבד בביה"ח בלינסון - כולן יצאו תקינות (תודה לאל). אך עדיין ערכי GGT גבוהים מאד. פי 5-7 מהערך הגבוה ביותר. להלן טבלת תוצאות של 4 שנים אחרונות: שנה GGT GPT GOT 2009 167 34 31 2008 248 49 34 2007 ? 25 27 2006 177 54 41 מה ניתן לעשות? מדוע הערכים גבוהים? מה עוד צריך לבדוק ואיך אפשר לאזן אותם? האם יתכן וזו פגיעה בעקבות החיסונים? ודבר נוסף - לקחתי בזמנו גלולות, וכשהפסקתי הערכים ירדו ואז אישרו לי להמשיך לקחת למשך 3 חודשים...שכחתי ולקחתי 10 חודשים.. ושוב הם עלו ומאז ועד היום הפסקתי עם הגלולות לגמרי (אני כיום בת 40). תודה רבה מראש, בברכה, אילנית

22/12/2009 | 10:21 | מאת: אילנית

הטבלה יצאה "הפוכה" משום מה. מדובר כאמור בערך של GGT גבוה בן 170 ל -250 בשנים האחרונות. תודה, אילנית

22/12/2009 | 13:31 | מאת: ד"ר הס

האם את שותה אלכוהול? האם היית במעקב של רופא כבד? אם כן - ייתכן שזה הערך הנורמלי שלך (ישנם מצבים כאלה) ואם כל הבדיקות תקינות אין סיבה לדאגה אלא למעקב בלבד.

22/12/2009 | 13:43 | מאת: אילנית

לא. ממש לא שותה אלכוהול (רק טעימת יין בקידוש). לא מעשנת. עושה ספורט (פעמיים בשבוע), אוכלת בריא.... החטאים שלי הם רק המתוקים: שוקולד ועוגות/עוגיות (על בסיס יומי לצערי). הרופא ששלח אותי לבדיקות כולל הביופסה, נדמה לי שהוא היה רופא כבד (הופנתי אליו ע"י רופא המשפחה).כשראה שכל הבדיקות ששלח לעשות תקינות, החזיר אותי למעקב של רופא המשפחה ומאז כפי שסיפרתי.. האם יתכן שהייתה פגיעה בעקבות החיסונים? האם אני יכולה לתרום דם? איך יתכן שהערכים הנורמליים שלי הם פי 5 מהנורמה? תודה , אילנית

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה