נשירת שיער קיצוני , לקיחת סטרואידים.

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

20/12/2009 | 16:17 | מאת: שרית.ג

1. האם TSH לא מאוזן 0.09 בלקיחת אלטרוקסין 950 לשבוע . חוסר בויטאמין B12 ,ק,מגנזיום וויטאמין D יכול לגרום נשירת שיער קיצונית ,עייפות,כאבים בגפיים (בייחוד העליונות)? יש לי גם ויסקוליטיס בגפיים התחתונות לא יודעים ממה? 2. האם קבלת סטרואידים במינון של 40 מוריד את רמת החיסון בגוף ומה לגבי הסיכון לשפעת החזירים ? האם כדאי לקבל את החיסון ? האם המצב הבריאותי לא מסוכן לקבלת החיסון? תודה מראש על המענה לשאלות...

21/12/2009 | 08:44 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, 1. חלק מהמצבים שציינת אכן קשורים לאובדן שיער. כיון שלא ניתן לקבוע מה הסיבה, יש לטפל בכל הגורמים עד לעצירת הבעיה ושיפורה. 2. טיפול סטרואידלי ממושך, טומן בחובו תופעות לוואי שונות, בינהן גם השפעה על מערכת החיסון. אין מניעה לקבל את החיסון לשפעת החזירים תחת טיפול סטרואידלי. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה