תוצאות בדיקת דם חריגות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

17/12/2009 | 15:20 | מאת: שושנה

ילד בן 9, נערכה בדיקת דם מקיפה במיון, הכל בנורמה חוץ מחמש תוצאות - CREATININE B 0.60 נמוך MCV 76.8 נמוך PLT B 444 גבוה MPV 6.5 נמוך MICROCYTOSIS 4.3 גבוה הרופא לא התרגש. האם מלמד על בעיה ? אולי אנמיה או חוסר ברזל? תודה מאמא מודאגת מאד

17/12/2009 | 21:28 | מאת: ד"ר שי מזור

נראה שהMCV מעט נמוך למען האמת כמעט ןלא נמוך מעט מיקרוציטוזיס שיכולה להצביע על אנמיה קלה מחוסר ברזל תזונה עשירה בברזל תשפר מצב אין צורך להיות מודאג כי המצב לא קטסטרופלי תרגישו טוב

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה