פיברומיאליה וניתוח פלסטי

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/05/2014 | 09:42 | מאת: מיכל

שלום, אני חולה בפיברומיאלגיה מזה 9 שנים ומטופלת בקנאביס רפואי שמאד מאד עוזר לי לאחר שנים קשות של כאבים ללא הפסקה. בעקבות ההרגשה וההקלה מהכאבים שאני חשה לאחרונה, אני מאד מתעניינת בניתוח פלסטי באיזור הבטן,שאיבת שומן ומתיחה. הייתי מעוניינת לדעת האם הכאבים שלאחר הניתוח עלולים להיות לאורך שנים ולהפוך לכרוניים עבור חולי פיברומיאלגיה? האם אני עלולה לחוש כאב חזק יותר או התאוששות קשה יותר לאחר הניתוח בעקבות המחלה? אשמח לשמוע תגובות ממי שחולה בפיברומיאלגיה ועבר ניתוח כלשהוא. תודה, מיכל

25/05/2014 | 12:47 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מיכל, בשל הרגישות יתר של חולי פיברומיאלגיה, יתכן באמת והכאבים סביב ואחרי הניתוח יהיו מורגשים יותר,ושתהיה התלקחות במצב, אך אין בהכרח שהכאבים יהפכו לכרוניים. חשוב להגיע לניתוח במצב כללי טוב, עם הרגלים טובים של פעילות גופנית סדירה, ולהקפיד לחזור לפעילות גופנית ברגע שהכירורג נותן הסכמה לאחר הניתוח. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה