האם זה רק פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/05/2014 | 16:25 | מאת: שושנה

אובחנתי לפני עשרים שנה כחולת פיברומאלגיה. לצערי הרב אין הרבה מה לעשות. כבר ניסתי אלטרול . הגעתי למצב שכל דבר זורקים על פיברומיאלגיה. לפני שנתיים החלו כאבים שלא היו לאורך עמוד השדרה . זה היה צוארי,יורד למותני כאבי תופת בצלעות צד שמאל. כאבים גב תחתחון לא מסוגלת לשבת. קשה להתכופף. היום אני על טיפות טרמדקס 15 טיפות פעמיים ביום. קוד אקמול פעמיים. אסיבל 5 מג פעמיים. יש תופעות לוואי קשות לטרמדקס בילבול, שיכחה כאבי ראש, בחילות. תרופות איבופן גורם לשילשולים. למי נשאר לפנות?

25/05/2014 | 12:40 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שושנה, קודם כל , את צריכה להיות במעקב אצל ראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה. יש להתאים את הטיפול התרופתי (ניסית ליריקה? סימבלטה?) וכן יש גם להקפיד על הטיפול הלא תרופתי: פעילות גופנית מתונה בהדרגה, והידרוטרפיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה