מה הם סוגי הטיפול בנושא

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

21/05/2014 | 16:13 | מאת: יוחאי לוי

לאחרונה, אחרי הרבה בדיקות אובחנתי במרפאת כאב כסובל מפיברומאלגיה. שם הופנתי לקבל טיפול במרפאה הטיפול אכן עוזר, ויש להתמיד בו, ורציתי לדעת אם יש גם טיפול תרופתי שניתן לקחת מעבר לנוגדי דיכאון. אני חייב לציין שמאז שהתחלתי את הטיפול מצבי הרבה יותר נסבל.

25/05/2014 | 12:33 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום יוחאי הטיפול בפיברומיאלגיה הוא שילוב של טיפול תרופתי וטיפול לא תרופתי. חלק מהתרופות הם אכן תרופות אנטי-דיכאונית שיש להם גם אפקט על הכאבים. אם הטיפול שקיבלת עוזר , אז תתמיד בו, ותוסיף פעילות גופנית מתונה סדירה על בסיס יומי כגון הליכה, שחייה או אופניים. כמו כן, ניתן לשלב הידרוטרפיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה