יכול להיות כי מדובר בדאבת השרירים?..נואש

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/05/2014 | 16:27 | מאת: יוסי הורשקוביץ

היי..אני סובל כבר במשך שנה ו5 חודשים מכאבים ראש קיצוניים, לא מוסברים אשר הופיעו לי בצדדים של הראש..במהלך השנה ו5 האלה הייתי בנוסף לכך אצל רופא שיניים ורופא משפחה עמ"נ לברר כאבים בצדדים של הלסת (ממה שקראתי TMJ זה ההגדרה הנכונה) אשר גם לא התגלו..לפני זה עברתי ניתוח בקע מפשעתי(פתוח) אשר הותיר אותי בהלם כבד-צלקת ענקית שגם רופאים לא הבינו את גודלה,סיכות מפחידות ובקיצור לא נגעתי באיזור כמעט למשך תקופה..ללא ספק חוויה לא נעימה..התחלתי להרגיש כאבים- בהתחלה בגב עליון, אח"כ בעורף ואז בגב תחתון..אני יודע שזה נראה כאילו אני אחד שמתלונן הרבה אבל זה העניין שעד שהחלטתי ללכת לאורטופד סבלתי המון..הוא אמר שיש עקמת קלה,הביא לי פיזוטרפיה אבל טענתי בפניו שאיניני מסוגל..יש לי לחצים חזקים וכאבים לא נורמלים לאחר ספורט ואפילו הליכה מרובה,שלא נדבר על לחצים בחזה וקושי בנשימה(שבדקתי בעבר והיתי לוקח אינהלציה,משאפים וכ'ו)..לאחר מכן המצב רק הדרדר..הייתי עייף כל הזמן,במשך כל היום-עיניים אדומות מרוב הבעיות שהיו לי בשינה וכאבים שתקפו במהלך הלילה..עד שלילה אחד אושפזתי במחלקה נוירולוגית למשך 4 לילות..בהתחלה בגלל אח שלי היה חשד לאפילפסיה,קונברסיה ולאחר מכן פשוט שחררו על כאבי ראש כללים ולא מוסברים..חשוב לי לציין שבמהלך האשפוז חשתי כאבים שלא איפשרו לי ללכת מה שהדאיג עוד יותר את הרופאים, הכאבים התפשטו מיד אחד לשניה,כאבים ברגל שמאל ולאחר מכן הרגשתי באותה רמת כאב כאבים בכל הגוף שעד היום אני מתמודד איתם, כאבים חזקים יותר מבעבר שאין לי מושג אין להסבירם..אני כל היום קם ויושן בגלל שהשעות שינה שלי לא מספקות אותי, אני עייף כל הזמן ומתקשה לתפקד..שאני מרגיש לא עייף יש לי מן "טירוף" של להספיק לעשות דברים, דבר שהוביל אותי לתסכול כבד- למה לי? לא הייתי ככה איך זה קרה? למה אני צריך "לזכות" למצב של נורמליות..התרחקתי מכל החברים שלי ומהחברה נפרדתי ממזמן..הכאבים והתסכול גרמו לי לחוסר סבלנות ולאווירה רעה שאני לא מתכון אליה אך לא יכול להתמודד איתה..דברים ששחכתי(קורה לי המון שאני בא לספר משהו ונבלע לי החשיבה למן חור שחור אז מצטער): היתי בבדיקת נשיפה עמ"נ לברר צרבות,כאבי בטן ושלשולים שמשתנים לעצירויות מדי פעם..כן כן גם אני לא מבין איך זה יכול להיות-יצא תקין..בנוסף לכך אני חש מדי פעם בכאבים בלסת ואני נואש לא יודע אם לללכת שוב לרופא שיניים ששלך אותי למן צילום בתל השומר..כמו כן אני סובל בתקופה האחרונה מעקצוצים ביד ובכפות רגלים שמדאיגות אותי נורא..מה לעשות? איך מתמודדים עם זה אני נואש

01/05/2014 | 16:31 | מאת: יוסי הורשקוביץ

אני באופן תמידי מרגיש כי אני סובל מחום גוף גבוה ולפעמים נמוך..זה בא לידי ביטוי בכך שבמקלחת אני מרגיש צורך לפעמים במים קרים כדי לקרר את הגוף ברמה קיצונית ולפעמים במים חמים..כמו כן גם בטמפרטורת המזגן למרות שאני נוטה יותר להשתמש במזגן על קור..

11/05/2014 | 11:35 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום יוסי, כל מה שאתה מתאר נראה מתאים מאד לאבחנה של פיברומיאלגיה.. אני ממליצה לקבוע תור אצל ראומטולוג שמכיר ומבין בפיברומיאלגיה על מנת לוודא את האבחנה וכן להמליץ לך על טיפול מתאים. כמו כן, מאחר ואתה מאד נפגע מבחינה נפשית מהמצב הנוכחי, רצוי גם הערכה וטיפול פסיכולוגי. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה