טיפול ברטט

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/04/2014 | 10:45 | מאת: ש

שמעתי על טיפול חדשני יחסית שעובד על רטט בכל הגוף וגורם להפחתה משמעותית של הכאב? האם מומלץ לנסות?

28/04/2014 | 10:46 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך פעילות גופנית הינה חלק מרכזי וחשוב בטיפול בפיברומיאלגיה. אימון גופני ברטט מאפשר פעילות גופנית והפעלת שרירים ללא תנועה אקטיבית של המתאמן. שיטה זו נוסה בחולי פיברומיאלגיה על מנת לנסות לגרום לשרירים לפעול למרות יכולת בסיסית לקוייה של אותם חולים, ועל ידי כך , להפחית את הכאבים. יש תוצאות טובות ומעודדות שכמובן צריך לבסס במחקרים נוספים. אין בעייה בכל אופן לנסות וליראות איך זה משפיע עליך. יש לדאוג לעשות את האימון במקום מנוסה ומודע לחולי פיברומיאלגיה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה