כאבים כרוניים עזים בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

20/04/2014 | 19:11 | מאת: עמי

שלום, אני כותב בשם אשתי א. בת 58, יש לה כאבים חזקים מאד בכפות הידיים מזה כ-3 שנים. לפעמים הכאבים גם בברכיים, לפעמים בגב ובצוואר, אבל עיקר הכאבים שמפריעים -בכפות הידיים. היא אחות מוסמכת בבית חולים באישפוז יום. עברה בדיקות MRI, CT ובדיקות דם. יש שתי דעות לגבי האבחון שלה: או פיברומיאלגיה או דלקת פרקים (=ארטריטיס). לוקחת מידי פעם מיזוליד-שאיננו מקל מספיק. אולי טיפולים אלטרנטיביים? אודה לעזרתך. חג שמח, עמי

22/04/2014 | 10:13 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום עמי, יש הבדל עצום בין אבחנה של ארטריטיס ואבחנה של פיברומיאלגיה... לפני שנמליץ על טיפול, חשוב מאד להגיע לאבחנה הנכונה. האם יש בבדיקות שעשתה עדות כלשהיא לדלקת? בבדיקות דם? עשתה MRI של הידיים? עשתה EMG של הידיים לשלול CTS? האם יש עדות בצילומים לתהליך שחיקתי בכפות ידיים? רק אחרי בירור מדוייק ואבחנה מדוייקת , ניתן להחליט על טיפול. חשובה פה מאד הדעה של ראומטולוג מומחה ... בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה