פיברו וגיל המעבר

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

19/03/2014 | 22:38 | מאת: אורלי

שלום לך, אובחני לפני מספר חודשים כסובלת מפיברו' ובמקביל התחלתי את "גיל המעבר" (הפסקת מחזור חודשי). מצאתי שסימפטומים רבים משותפים לשתי התופעות (השמנה, עייפות, רגישות יתר, שינויי מצב רוח ועוד). אני סובלת מכאבים במרפקים ובברכיים, ישנה טוב אבל קצת מדוכאת... את גיל המעבר אני מקווה לעבור בשלום. מה צפוי לי בתחום הפיברו'? איך מתפתחת המחלה? איך להיערך להמשך? ושאלה חשובה נוספת: האם די בביקורים אצל רופא משפחה או שחשוב להיות במעקב אצל ראומטולוג? תודה מראש!

31/03/2014 | 01:07 | מאת: אורחת מייעצת

פיברו לא בהכרח קשורה להשמנה. היא אכן קשורה בעייפות, רגישות יתר וכאבים. במחלה הזו יש עליות ומורדות. בחורף כשקר הסימפטומים מחמירים. בקיץ בדרך כלל יש קצת הקלה. כדאי להירשם לקבוצת תמיכה כדי לשמוע על רעיונות כיצד להתמודד. הידרותרפיה עוזרת. יש מקרים שבהם אנשים מצליחים להתגבר וגם עוברים את החורף בשלום. לא יזיק לבקר מדי פעם אצל ראומטולוג כדי להתעדכן אם יש חידושים בטיפול. המון בריאות

08/04/2014 | 12:24 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אורלי, פיברומיאלגיה מתאפיינת במהלך ארוך עם תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות. חשוב להיכנס למשטר של פעילות גופנית קבועה, מתונה, באופן הדרגתי, באופן סדיר. חשוב לבקר אצל ראומטולוג על מנת לאשר את האבחנה של פיברומיאלגיה וכן על מנת להתאים טיפול תרופתי לפי הצורך, וגם לקבל הפנייה להידרוטרפיה. בברכה

08/04/2014 | 13:54 | מאת: אורלי

מנהל פורום פיברומיאלגיה