מנסה להבין

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/03/2014 | 03:30 | מאת: דניאל

בת 35 חולת אפילפסיה מגיל 15 וב-10 שנים האחרונות סובלת מכאבים חזקים בכל הגוף, זה התחיל בכאבים באזור הרגליים ובמשך השנים התדירות והעוצמות עלו בצורה כמעט בלתי נסבלת. אני כמעט ולא ישנה בלילות וגם עיסויי עוזר לי רק למספר דקות. אובחנתי בחודשים האחרונים כי תמיד קישרו את הכאבים לאפלפסיה וקיבלתי ליריקה לנסיון והוא מקל מעט. השאלה שלי היא אם באמת כל הסמפטומים שתיארתי מתאימים למחלה ואייך אפשר להגיע לרמת תיפקוד נורמלית ושאלה נוספת שעדיין לא מצאתי לה תשובה זה בקשר לתופעה שיש לי שהדרך היחידה לתאר אותה זה היתחשמלות, בעיקר כשאני נוגעת במרקמים מסויימים האם יש קשר או שזה כבר שייך לתחום אחר, תודה על הסבלנות

31/03/2014 | 00:58 | מאת: אורחת מייעצת

כאבים משתנים בגוף שמפריעים לתפקוד הם בהחלט חלק מהסימפטומים של חולי פיברומיאלגיה. כל אחד מוצא את הדרך שלו לתפקד במצב הזה. את יכולה להירשם לקבוצת תמיכה דרך ארגון אס"ף למשל, כדי לשמוע איך ניתן להתמודד ולתפקד הכי טוב שניתן. בקשר לחשמל, לעתים כשנמצאים בקרבת מכשירים חשמליים רבים, כלי רכב, או אפילו עוברים טיפול פנים שמשלב מכשור חשמלי בעוצמה, יכול לקרות שמרגישים תחושה כזו. בסופו של דבר, זה עובר. רצוי מאד לא לישון בסביבה שכוללת מכשירי חשמל, מטענים, תקעים, הקרובים לגוף. יש כאלה שימליצו ללכת כחצי שעה יחפים על האדמה, כדי לבצע הארקה לגוף.

22/04/2014 | 09:54 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דניאל, כאבים מפושטים בכל הגוף במשך 15 שנה, ללא עדות למחלה דלקתית, שרירית, או מפרקית, וללא שינוי נורולוגי, בהחלט יכול להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה. תחושה של חשמל בגפיים יכול להיות ביטוי של פיברומיאלגיה, אם אין עדות לבעייה נורולוגית ב EMG. הדרך העיקרית להרגיש יותר טוב היא להמשך טיפול בליריקה אם הוא מסייע לך להפחית כאבים ובעיקר להתחיל בפעילות גופנית מתונה סדירה באופן הדרגתי כגון הליכה או שחייה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה