חשד למחלה ראומטית?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

25/03/2014 | 18:31 | מאת: דוד

הי, יש לי כאבים יומיומיים בגב ובברכיים כבר תקופה ממושכת (כשנתיים), הלכתי לרופאים ואורטופדיה וצילומים ורנטגן וMRI... ולא מצאו שום ממצא פתולוגי שיסביר את הכאבים (בן 29). כעת רופא מומחה שהלכתי אמר לי לבדוק כיוון של מחלה ראומטית. בדיקות הדם נמצאו תקינות. האם עדיין יכול להיות סביר שקיימת מחלה ראומטית? מה בדיוק? מה אתה ממליץ? יש לציין שאין החמרה בכאבים אלא המצב פחות או יותר סטטי (ועדיין בלתי נסבל...) תודה רבה!

22/04/2014 | 10:00 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דוד, אצל בן 29 שסובל שנתיים מכאבי גב וברכיים, חשוב בהחלט לשלול מחלה ראומטית דלקתית ובעיקר מחלה השייכת למשפחה ה spondyloarthritis. חשוב להיבדק על ידי ראומטולוג מומחה, ואם אכן מתרשם מכאבי הגב, לבצע MRI של מפרקי הסקרואיליאקס (מפרקים שמחברים עמוד השידרה לאגן) . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה