פיברומיאלגיה/שדרה מקשחת?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/03/2014 | 18:26 | מאת: אמיר

שלום ולרי. אשמח לעזרתך בדילמה המלווה אותי זמן ארוך. אני בחור צעיר בן 23 סובל מכאבים בגוף למעלה מ5 שנים. הכאבים התחילו באזור הגב התחתון ועם השנים התפשטו למקומות נוספים כמו מפרקי הירך, בית החזה, ועמוד השדרה לכל אורכו. הכאבים הינם קבועים באותם האיברים ולא נודדים ממקום למקום. בנוסף אני סובל מעייפות רבה מאוד וסחרחורות. לאחר 3 שנים של בדיקות אצל אורטופד ללא ממצאים. הגעתי לראומטלוג ובבדיקת דם נמצא גן hla b27 ולאחר מכן mri לעמוד שדה מותני וצווארי שיצא תקין. ולכן העולה החשד שאני סובל מפיברומיאלגיה. חשוב לי לציין שאני מרגיש גם קושי בניפוח בית החזה וגם בכיפוף לאחור אני מרגיש כאב ונוקשות בכל אורכו של עמוד השדרה. הרבה לילות אני מתקשה להרדם או מתעורר מוקדם בבוקר מכאבים חדים. אציין שבנוסף אני סובל מדלקת כרונית בבלוטת הערמונית. לקחתי תרופות אנטי דלקתיות כגון ארקוקסיה וגם ליריקה ללא הועיל. השאלה שלי האם יכול להיות שאני סובל משדרה מקשחת 5שנים אך בבדיקות הדמיה לא רואים ממצאים? האם כדאי לנסות את הטיפול של הזריקה הביולוגית גם אם אין אבחנה ברורה? מודה לך על סבלנותך. אמיר.

04/03/2014 | 18:29 | מאת: אמיר

או שמא אכן סיפור המקרה מתאים לפיברומיאלגיה?

10/03/2014 | 12:20 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אמיר, אני בהחלט הייתי מוודא שאכן נשלל דלקת שידרה מקשחת, כי התיאור שלך מאד מתאים. אתה אומר שעשו MRI של עמוד שידרה שהיה תקין, אך הבדיקה הנדרשת הינה MRI של מפרקי SIJ בשאלה של סקרואיליאיטיס. תוודא שבדקו את זה, אם לא, חייבים לעשות. שווה להיבדק שוב אצל ראומטולוג שמבין גם בזה וגם בפיברומיאלגיה! בברכה

11/03/2014 | 09:34 | מאת: אמיר

תודה רבה לך על העזרה

מנהל פורום פיברומיאלגיה