האם יש קשר בין תסמונת אהרלס דנלוס לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/06/2010 | 12:40 | מאת: dina

שלום רב אני בת 50 וסובלת מתסמונת אהרלס דנלוס לאחרונה החלו כאבים חזקים בכתפיים ובידיים ואמרו לי שיתכן שיש לי פיברומיאלגיה לא ישנה בלילות האם יש נו קשר בין 2 התסמונות כי לאהרלס אין תרופות רק פיזוטרפיה ומדוע לא מכירים בביטוח הלאומי ובמשרד הבריאות את המחלה על מנת לקבל אחוזי נכות אשמח לתשובתך

17/06/2010 | 15:00 | מאת: גם אני חולה באהלרס דנלוס

אני לא רופאה אבל גם אני חולה באהלרס דנלוס וממה שידוע לי יש קשר מובהק בין אהלרס דנלוס ופיברומיאלגיה. יש לי גם פיברומיאלגיה וגם אהלרס דנלוס ואני מכירה חולים רבים שיש להם את שניהם. בקשר לביטוח לאומי זה באמת בזבוז זמן. במשך שנים ארוכות אני נאבקת לקבל הכרה באהלרס דנלוס אבל לביטוח לאומי יש יותר משאבים מלחולה הממוצע אז הם פשוט שולחים אותי לוועדות רפואיות עם רופא פנימי שלא יודע שום דבר על אהלרס דנלוס. כל שנה מחדש אני צריכה לעבור את התהליך כדי לנסות להוכיח לביטוח לאומי שעדיין יש לי מחלה כרונית, ובעיני ביטוח לאומי אין בזה סתירה פנימית. זה עצוב אבל זה המצב. הלוואי ויהיה לך יותר מזל ממני!

17/06/2010 | 15:59 | מאת: dina

תודה על התגובות זה מאוד מרגש אותי שמישהו ענה לי ושיש לו את אותה תסמונת גם לבת שלי יש כבר 10 שנים וזה לא פשוט בכלל האם ישנה אפשרות שנתאג יחדיו ונתחיל להזיז דברים הייתי שבוע שעבר עם הבת בבקשה לניידות במשרד הבריאות קיבלנו תשובה שאין סעיף של המחלה בגלל זה לא נותנים לה לי קוראים טל ואני בת 50 והתסמונת התפרצה לי עכשיו בצורה די קשה קשה לי ללכת ויש לי כאבי תופת אני מעונינת לפרוץ ולעשות רעש בגדול עד לטלויזיה ומשרד הבריאות על מנת שיכירו בנו ונקבל את המגיע לנו מהמדינה באם אתם מעונינים אשמח לתגובות באי מייל שלי [email protected] בואו יחדיו ונרים את הכפפה

01/07/2010 | 11:47 | מאת: טל

שלום לך בנוגע לביטוח הלאומי הבת שלי קיבלה מהם עכשיו אחוזי נכות רק לא קיבלה 60% ולכן אנחנו נערער על כך אבל בכל זאת הם הכירו בה כנכה לכן לא צריך להתאייש ולהמשיך ולנסות לקבל את המגיע לנו. בהצלחה

28/10/2013 | 16:21 | מאת: שרון מולדאבי

דינה שלום, מקווה שאת בטוב. אני מסייע לקרובת משפחה שלי שחולה באי.די.אס אשמח אם תצרי איתי קשר בהקדם, למייל המופיע כאן תודה, שרון מולדאבי

31/05/2014 | 19:49 | מאת: ענת

אני מקווה ששלמוך טוב יותר ממה שהיה לפני 4 שנים ביתי סובלת מגמישות יתר (EDS 3) כבר 4 שנים אשמח ללמוד ממך כמה שאפשר

17/06/2010 | 15:07 | מאת: גם אני... נ.ב.

בטח שיש תרופות לאהלרס דנלוס! בוודאי שיש! אין ריפוי, אבל יש טיפול סימפטומטי! לא צריך לסבול! אם כואב לך, יש משככי כאבים שאפשר לקחת. כאן יש הרבה מידע על אהלרס דנלוס וגם על ההתמודדות עם התסמונת: www.hypermobility.org

17/06/2010 | 16:03 | מאת: טל

תואהםדה על התגובה אני מכירה היטב את התסמונת וכיצד להתמודד לבתי יש כבר 10 שנים ואנחנו כבר עמוק בכל מה שקשור לבעיה ובקשר תמידי עם רופאה שיש לה את התסמונת והיא מנסה לעזור ונותנת לנו אינפורמציה רבה כמוכן יש את פרפ' גרהם מלונדון ששם יש את המרכז הגדול לתסמונת אשמח באם תשתפו פעולה על מנת להתחיל להתאגד שיכירו בנו במדינה שלנו

מנהל פורום פיברומיאלגיה