דמנציה מסוג אלצהיימר או mci ?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

14/11/2016 | 17:05 | מאת: גלית

אני כותבת את האיבחון של הרופאה הפסיכוגריטרית.קיימת פגיעה קוגנטיבית קלה עם ליקויים בזיכרון לטווח קצר.בקשב וריכוז MMSE 24/30.מבחן שעון לא תקין 5/10.אפקט מתגוון ולא תואם.לפי התרשמות שלי קיימת עדות למצוקה נפשית .בדיקות מעבדה סבירות . בטבלה הרופאה כתבה DEMENTIA IN ALZHEMERS DISEASE איפיון mild.קוד foo.מדובר בחולה בת 70 עם סימנים התחלתיים של דמציה המלווה בסימני דיכאון חרדתי.לבצע סיטי ASENTA 10 MG. השאלה שלי האם האבחנה של אימי היא דמנציה מסוג אלצהיימר או MCI (הפרעה קוגנטיבית קלה) שאולי בהמשך תהפוך לדמציה מסוג אלצהיימר ולא בטוח?

16/11/2016 | 23:52 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

נראה שהרופאה כתבה דמנציה מסוג אלצהיימר. אם יש לך ספק - בדקי איתה.

מנהל פורום אלצהיימר