טיפול בהשתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

08/06/2016 | 23:51 | מאת: סיון

לאחרונה פורסם על טיפול בחולים שעברו שבץ מוחי באמצעות השתלת מח עצם אם זה עובד על חולים שעברו שבץ למה לא מנסים זאת בחולי אלצהיימר? מה יש להפסיד ?

10/06/2016 | 17:37 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לסיון שלום, מדובר בנסוי ראשוניה ב- 18 אנשים עם שבץ, שבוצע ללא קבוצת בקרה. http://www.medicalnewstoday.com/articles/310769.php כעת מתכוונים לבצע נסוי שני עם קבוצת בקרה, במספר חולים גדול בהרבה. מחלת השבץ שונה ממחלת אלצהיימר בכך שהיא ממוקדת, והפגיעה היא חד פעמית. מחלת אלצהיימר היא פעולה מפושטת של הרס רשת-על עצבית שנמשכת ללא הפסקה. לכן קיימת שאלה של היכן להשתיל. גם אם תאי גזע יצליחו להשתלב ברשת -- הם יהיו חשופים לאותו תהליך הרסני. אין לצפות מהם שיוכלו לשחזר את רשתות העל שנהרסו. לעומת זאת -- המח של חולה אלצהיימר עמיד פחות לתלאות נתוח וטיפולים נלווים מאשר המח של חולה שבץ. בברכת חדשות ובשורות טובות לכל חולי אלצהימר ובברכת חג שמח, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר