פריחה לאחר נטילת אקסלון מדבקות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

15/05/2016 | 12:38 | מאת: רון

שלום רב, אבי בן ה-80 נוטל אקסלון במדבקות במינון של 18 מ"ג מזה כשלושה וחצי חודשים. מאז שהחל ליטול את התרופה מופיעה כמעט תמיד אדמומיות קלה מתחת למדבקה (גוון אדמומי אחיד וחלק בצורה זהה לצורת המדבקה, ללא נפיחות). לפני כשבוע הופיעו על גבו סימני פריחה, השונים מהאדמומיות שהופיעה על גבו עד כה: הפריחה מפוזרת על כל הגב והיא אינה "חלקה". היום התפשטה הפריחה גם לרגליים. האם בהכרח יש קשר לשימוש באקסלון והאם יש צורך להפסיק את נטילת התרופה? יצויין כי בנוסף לאקסלון הוא נוטל: Cardiloc 2.5mg, Exforge 5mg ו-Ebixa 20mg (האחרון מזה 8 חודשים). אודה מאוד לתשובתך. רון

17/05/2016 | 19:34 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרון שלום, קח את אביך להבדק על ידי רופא בהקדם. אם הפריחה הולכת ומתפשטת מאז פניתך -- אפילו בחדר המיון הקרוב. תתכנה סיבות רבות, חלקן מסוכן. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר