שלום רב לך פרופ' ערמון

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

07/05/2016 | 05:09 | מאת: גלי

גריאטרית ערכה לאימי מבחן מיני מנטל ובממצאים כתבה 19/30. חיפשתי ברשת ולא הצלחתי להבין את המס' הזה. כן הבנתי מה מבחן זה בודק זה היה ביקור בית ולא הייתי נוכחת בזמן הבדיקה. אחותי הביאה אותה. מה שהצלחתי להבין הוא שככל שהמס' נמוך יותר כך מצב האלצהיימר גבוה חמור יותר הרבה תודה לך

07/05/2016 | 05:12 | מאת: גלי

כזאת. קראתי שרק פסיכיאטר/פסיכוגריאטר/נוירולוג רשאים לערוך בדיקה זו האם זה נכון תודה רבה

08/05/2016 | 20:11 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לגלי שלום, אבחון מחלת אלצהיימר ודרגת חומרתה מתבסס על מה שהחולה וסביבתו מספרים ומה שהרופא הבודק מוצא בבדיקה, תוך שלילת תהליכים אחרים שיכולים לגרום לתמונה דומה. כל רופא רשאי להעביר מבחן "מיני-מנטל" אם יודע לעשות זאת. ככל שהמספר נמוך, כן חמורה יותר הפגיעה הקוגניטיבית. למחלת אלצהיימר יש פנים התנהגותיים והשפעה על מצב רוח והתיחסות לסביבה שמבחן ה"מיני-מנטל" אינו "קולט." בפועל -- תהליך האבחון של מחלת אלצהיימר וחומרתה שונה בהתאם למי שמבצע את האבחון, ומצב החולה באותה עת. עדיף שהמשפחה תהיה מתואמת, כדי שלא תהיינה הפתעות, וכל מי שמעוניין להיות נוכח בבדיקת רופא יקבל הזדמנות להיות נוכח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר