זיכרון טווח קצר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

13/03/2016 | 01:49 | מאת: אמה

שלום רב, לפני 15שנה כאשר אימיהייתה בגיל 55 סבלה מאירוע של איבוד זיכרון לטווח קצר (2-3 חודשים אחורה). היא שאלה שאלות יומיומיות בסיסיות וכאשר קיבלה תשובה שכחה אותה כעבור דקה וחזרה על השאלות. כעבור שעות כמה שעות זיכרונה שב אליה ובבית החולים לא ידעו לומר מהי הסיבה. עד היום יכולה להופיע אפיזודה זאת לעיתים רחוקות (פעם בשנה או שנתיים) למשך שעתיים לערך. אציין כי זה מלווה בלחץ דם גבוה. האם יש שם לתופעה או ספרות שאוכל להעמיק הידע שלי בנושא? תודה, אמה

13/03/2016 | 20:29 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאמה שלום, שם התופעה Transient Global Amnesia. אם זיהיתם שהופעתה מלווה בלחץ דם גבוה, אז מצד אחד -- אתם בני מזל, כי לרוב אין מגלים מה גורם לתופעה. מצד אחר -- השנות התפרצויות לחץ דם גבוה הן שגורמות לתופעה לחזור על עצמה (לרוב אינה חוזרת על עצמה). כדאי לפנות לרופאת המשפחה לשפור מצב לחץ הדם, כי ללחץ דם שאינו בשליטה יש סכונים הגדולים מ - TGA, כגון דימופ מוחי, שבץ איסכמי מוחי, ופגיעה באברים נוספים (לב, כליה, עין). בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר