עזרה בפיענוח תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

09/03/2016 | 10:00 | מאת: טלי

מישהו יכול לעזור בפיענוח הבדיקה הזאת?קיבלנו תוצאות היום,ועל פניו נראה שהבדיקה תקינה אמא שלי הובחנה כחולת אלצהיממר במצב בינוני עד קשה להלן: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי.בסריקת עצמות בסיס הגולגולת הודגמו תאי המסטואידים,המערה הספינואידלית ותאי האתמואידים ללא סטיות.האוכף הטורקי הגרמי בממדים תקינים.בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע.הציסטרנות הבזאליות,תעלות השמע הפנימיות והמרווחים התת -עכבישיים ללא סטיות.בחתכים העל טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבזאליים,הקופסית הפנימית והתלאמוס ללא סטיות,החדר השלישי וחדרי המוח הצדיים בגודל יחסי ומיקום תקינים.קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה.בחתכים הגבוהים הודגמו מבנים אנטומיים תקינים,כולל החומר האפור והלבן.סולצים וקפלי מוח שמורים. לציין: א-סימטריה קלה של חדרי המוח הלטרלים. התרחבות גבולית של חדר המוח הלטרלי הימני ושל החריצים בהיקף המוח הגדול .

10/03/2016 | 19:42 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לטלי שלום, תרגום תוצאות בדיקה לחולה צריך להתבצע על ידי הרופא שהזמין את הבדיקה. במקרה של דימות בחולת אלצהיימר -- רצוי להביא את הדיסק עם הדימות לבדיקת ביקורת אצל אותו נוירולוג. ישנם נואנסים שלעתים לא מוצאים את בטויים בפענוח השגרתי של בדיקות דימות, כגון קישור בין תחומי לקות קוגניטיבית לאיזורים בהם יש פיחות (אטרופיה) של חומר המוח. הנוירולוג שבדק את אמך יוכל לספק מימד זה לפענוח ה-CT. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר