אמא יוצאת דופן במחלה.

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

11/02/2016 | 18:52 | מאת: טובה

שלום פרופסור. שוב אני חוזרת עם בעיה כואבת. אמא שלי בת 87 ובאמת יוצאת דופן בהתנהגותה הסרבנית להכניס מטפלת ל כמה שעות בבקר. ברגע שבאה המטפלת היא ניכנסת להיסטריה צועקת, מגרשת, מקללת, אומרת שרוצה להיות לבד, אבל כשמשאירים אותה לבד היא מטלפנת לאבי שיוצא בשעות האלה קצת להתאוורר ומציקה לו בטלפון. גם אותי היא לא רוצה אני הבת שלה שהיא לא מזהה בתור בת אלא בתור חברה או אחות. אמא מקבלת ריספרדל 1 כדור בבקר, חצי בצהריים, ועוד אחד בערב. העלנו מינון בעצת הרופא. היא כבר חודש עם המינון הזה החדש ואני לא רואה שבבקרים השתנה משהו. אני אובדת עצות. קשה לי לראות את אמא ככה, קשה לי לראות את אבא אבל מצד שני יש לי גבולות ואני לא רוצה להיכנע לה. מה דעתך??? מה לעשות??? עוד תרופות??? או לא.

11/02/2016 | 18:54 | מאת: טובה

בהמשך להודעה הקודמת שלי, אמא עם אלצהיימר במצב מתקדם ומתעתע.

11/02/2016 | 22:50 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לטובה שלום, כדאי שתשוחחי עם הרופא שנית -- אפשרות אחת היא העלאת מינון נוספת, ואפשרות אחרת היא מעבר לתרופה אחרת מאותה משפחה, בתקוה לתגובה טובה יותר. בברכה ובהצלחה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר