ריספרדל לחולת אלצהיימר.

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

21/01/2016 | 13:28 | מאת: טובה

שלום פרופסור ערמון. תודה על תשובתך הקודמת. אמא חולת אלצהיימר במצב מתקדם. נוטלת מיזה שנה כדור וחצי ריספרדל ליום. חצי בצהריים ואחד בערב. כעת היות ויש לה התנגדויות והיא סרבנית, בקושי מסכימה לקחת את התרופה, אומרת שמתקלחת אבל זה לא נכון, ועוד אי אילו בקשות שלנו שהיא כמובן מסרבת. הרופא המטפל שלה בפגישתינו השבוע המליץ להוסיף עוד חצי כדור ריספרדל בבק, בגלל ההתנגדויות שלה. קראתי באינטרנט שיש אזהרה ממתן ריספרדל לחולי אלצהיימר כי זה יכול לגרום למוות או לזרז אותו, מה דעתך.

24/01/2016 | 21:37 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לטובה שלום, תוחלת החיים של חולי אלצהיימר הזקוקים לתרופות חוסמות דופאמין, כגון ריספירדל, קצרה משל אלה שניתן לטפל בהם ללא תרופות אלה. יש קשר בין השמוש בתרופה לקיצור תוחלת החיים. על פי רוב ממליצים על תרופות אלה כדי לאפשר טיפול בחולים בביתם, תוך הפחתת התנגדותם למתן אותו טיפול, או כדי למנוע התנהגויות אחרות שתבאנה לפגיעה בעצמם. על כן מדובר ברע במיעוטו. גם במקרה של אימך נראה שרופאה משתדל להשתמש במינון הקטן ביותר שנדרש כדי לאפשר לך לטפל בה. על כן כדאי לקבל את המלצתו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר