פיענוח בדיקת MRI מוח

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

07/01/2016 | 10:31 | מאת: יהודה

שלום, עשיתי בדיקת MRI. סיבת ההפנייה היתה בירור סחרחורות וירידה קוגניטיבית. התשובה שהתקבלה : אוטמים היקפיים קטנים צרבלרים משני הצדדים. אטרופיה מוחית מרכזית והקפית ניכרת. אוטמים לקונרים ושינויים מיקרואנגיופתיים. בגומה האחורית נצפית הרחבה אקטטית של עורק הוורטרברליס השמאלי. ישנה הרחבה של החדר הרביעי. בחתכים על טנטוריאליים נצפית הרחבה של החדר השלישי והחדרים הצדדיים וכן הרחבה ניכרת של הסולצים והציסטרנות. קיימת הדגמה מלאה של הסינוסים הוורידיים ללא מוקדי פקקת. קיים אוורור תקין ומלא של גת הספנואיד, גתות הלסת, תאי האתמואידים וגתות המצח. הפירמידות כולל תעלות השמע הפנימיות והעצבים הקרניאלים 7,8 שמורים. המעבר הקרניו צרביקלי, גזע המוח, הגשר והמוחון - מודגמים ללא מוקדי סיגול חריג. אני בן 85 ולפני כ-40 שנה עברתי תאונת דרכים שבה נגרמו לי שברים בגולגולת ואיבדתי את חוש הריח, כך שייתכן שחלק מהממצאים קשורים לתאונה. מה משמעות התוצאות? האם ייתכן שעברתי אירוע מוחי? מה עליי לעשות כעת? תודה רבה.

09/01/2016 | 21:12 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ליהודה שלום ושבוע טוב, הסבר לפענוח בדיקה צריך להנתן על ידי הרופא שהזמין אותה, מתוך התיחסות למצבו הרפואי של המטופל. אנא פנה למי שהזמין את הבדיקה לבדיקת בקורת/משוב, בו תוסברנה התוצאות ומשמעותן. אם קיימת ירידה קוגניטיבית או יש חשד לירידה קוגניטיבית אז כדאי שתלווה על ידי בן/בת שיוכלו לשאול שאלות באופן ישיר, ולזכור את כל ההסברים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר