עליות ומורדות במחלה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

03/01/2016 | 16:45 | מאת: צביה

אמי חולת אלצהיימר מזה כארבע שנים בת 86. מטופלת במדבקות אקסילון בשילוב עם אסנטה וכן זיפרקסיה. בחודשים האחרונים חלה תופעה מעניינת מחזורית. חזרה על עצמה 3-4 פעמים. תמיד בימים קבועים. מיום רביעי עד שישי כולל, מצבה משתפר ללא הכר. מתקשרת, מדברת לעניין, מתעניינת, לא נרדמת משך היום (ברגיל ישנה משך היום), קמה מכיסא הגלגגלים ומתחילה ללכת ביוזמתה(!) עם הליכון, יוזמת מקלחות (ברגיל מסרבת בתוקף להתקלח), ועוד ועוד. בקיצור, אמא כמו לפני מחלתה.. ואז בשבת חלה נפילה. אינה מסוגלת להתעורר בכלל לא בבוקר ולא במשך היום. ישנה עמוק ממש. ואם מנסים להעירה, היא כמו "נוזלת " מהידיים. לא מחזיקה עצמה בכלל. היתה פעם אחת בשבת כזאת במיון עם סי.טי. ראש. ללא ממצאים. יום אחרי "הנפילה" עדיין ישנה מרבית היום, אבל מדי פעם אפשר להעירה, ולאט משתפר מצבה עד ליום רביעי אז שוב מתחיל ה-high. שאלתי: האם מישהו מכיר את התופעה. מה משמעותה. איזה הסבר יש לה. מה קורה בראש שגורם ליומיים שלושה של high ואחריו down? מאוד אודה להתייחסותכם

04/01/2016 | 19:47 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לצביה שלום, כדאי לבחון אם ישנו אזה הבדל בין ימים א-ג לימי סוף השבוע מבחינת עסוק, נטילת תרופות, סדר יום או אוכל. אחרת קשה להסביר את התופעה. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר