שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

17/12/2015 | 09:14 | מאת: רוני

פרופ' שלום אני בן 62 בריא באופן כללי. לאבי היה דמנציה ולאחותו אלצהיימר האם קיימת בדיקה גנטית בנושא שניתן לעשות?

21/12/2015 | 23:34 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרוני שלום, ישנם מספר גנים שזוהו למחלת אלצהיימר תורשתית. רוב הגנים שאחראים למחלת אלצהיימר תורשתית אינם ידועים. השאלה אם כדאי לאדם ללא תסמינים לבדוק אם הוא נשא של גן למחלה היא מורכבת, עם השלכות גם על האדם וגם על בני משפחתו. רצוי לבקש יעוץ גנטי עם גנטיקאי הבקיא בנושא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/12/2015 | 16:23 | מאת: רוני

שלום אין לי בעיה לדעת אם אני נישא של גן המחלה. השאלה- האם קיים טיפול שמעכב את המחלה?

מנהל פורום אלצהיימר