אלצהימר ודכאון

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

06/12/2015 | 02:17 | מאת: נירה

אימי בת 82, חולת אלצהימר, מקבלת טיפול תרופתי כדור דונפזיל ולאחרונה תוספת של כדור ממוקס.כמון כן מקבלת סימבלטה. בשבוע שבועיים האחרונים אנו עדים אצלה למצב של דכאון, היא אף מבטאת זאת בעצמה במילים. האם ייתכן שתוספת ממוקס גורמת לה לדיכאון? וכיצד לטפל בתופעה?

08/12/2015 | 12:28 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנירה שלום, דכאון מתואר כתופעת לואי של ממוקס. יש להתיעץ עם הרופא שרשם את התרופה, במגמה להפסיקה, כדי לראות אם מצב הרוח ישתפר. אם לא ישתפר יהיה מקום לבחון את הטיפול נגד דכאון שאמך מקבלת. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר